fbpx

Mitä tarjoiluja etätapahtumaan ja mistä tilata?

Mitä voin lähettää etätapahtuman osallistujalle etukäteen ja mistä voin tilata helposti? 

Alkuun disclaimer: tämä blogipostaus sisältää linkkejä kaupallisten toimijoiden sivuille, vaikkakaan tässä ei ole kaupallista yhteistyötä. Vinkit on koostettu omien ja asiakkaiden kokemusten perusteella.


MIKSI LÄHETTÄÄ TAPAHTUMAN TAI KOULUTUKSEN OSALLISTUJILLE MITÄÄN ENNAKKOON?
Muistatko, mikä asia on ns. aikana ennen koronaa pidetyissä lähitapahtumissa usein joko nostanut tai laskenut tapahtuman yleisarvosanaa? Jep – tilaisuuden tarjoilut. Tapahtuman tarjoiluilla on yllättävänkin paljon merkitystä fyysisessä tapahtumassa. Jos ne ovat hyvät tai jopa ylittäneet odotukset, niistä saa paljon kiitosta – jos jotain muuta, myös se näkyy vahvasti palautteessa. Etätapahtumissa ja -koulutuksissa tämä puoli jää yleensä pois. Sinänsä järjestäjän kannalta jopa huojentavaa, että keskitytään (palautteessakin) vihdoin erityisesti  sisältöön, mutta jos sinulla on mahdollisuus ylittää osallistujien odotukset lisäämällä jotain tarjoiluja tai muuta ennakkoon lähetettyä materiaalia tapahtumaasi, miksi et hyödyntäisi myös tätä? 

Perusvalikoima näissä etukäteen postitettavissa tai kotiin toimitettavissa asioissa menee kutakuinkin näin: 

  1. Tilaa osallistujallesi haluamasi tarjoilut sopivan palveluntarjoajan sivuilta suoraan osallistujan kotiin toimitettuna pakettina tai esimerkiksi pakettilokerosta haettavana tai lähetä kirjepostina osallistujan postilaatikkoon
  2. Kokoa itse paketti tai kirje ja lähetä osallistujalle (toim.huom.: harvinaisen työlästä hommaa). 
  3. Lähetä virtuaalisena suoraan osallistujalle (esimerkiksi lahjakortti)

KUN TÄRKEINTÄ ON MUISTAMINEN – PIENET JA EDULLISET HERKUT
Alkuun esimerkkejä helposti pienelle budjetille, jotka menevät myös helposti kirjepostissa (ts. kulkeutuvat yleensä halvempana, mutta hitaammin). 

Lähdetään liikkeelle kenties yleisimmin käytetyistä – syystäkin, sillä näitä löytyy melkein mistä päin vain Suomea eli R-kioskin valikoima. R-lahjat (maks. 10 henkilölle saakka) sekä R-yrityslahjat ovat näppärä tapa hoitaa vaikkapa etäkokouksen kahviantimet kaikille tasapuolisesti. Osta vaikkapa kahvi ja suklaapatukka tai jäätelötikku kaikille osallistujille ja lähetä heille virtuaalisesti koodit, joilla he saavat lunastaa valitut kokoustarjoilut lähimmästä R-kioskistaan. 

Seuraavana pienten lähetettävien herkkujen ja herkkupakettien vuoro, niitä voi tilata esimerkiksi näistä paikoista: 

Caramel
Irtokarkkeja, myös postiluukusta mahtuvia paketteja

Fazer
Tilaa vaikkapa edullinen Fazerin patukkaboksi (joka muuten mahtuu postiluukusta) tai miksei talven 2022 uutuusboksi. Fazerilla mahdollisuus tilata myös yritysmyynnin kautta näitä tuotteita laskulla, esim. tapahtuman kustomoituja tuotteita kuten Fazerin Sinisen levyt kustomoidulla tekstillä. 

Suklaatila
Täältä löydät suklaat ja kahvit sekä monia paketteja, jotka mahtuvat myös postiluukkuun. 

Tallipihan suklaapuoti
Täältä löydät suklaiden ja konvehtien lisäksi myös salmiakkia. 

KUN HALUAT, ETTÄ OSALLISTUJA SAA ITSE VALITA

Lahjakortit ovat myös vaihtoehto etätapahtuman osallistujaa muistavalle. Lahjakortin lunastamisessa toki aiheutuu aina hiukan vaivaa osallistujalle itselleen, jolloin on mahdollista, että lahjakorttia ei käytetä tapahtumaan mennessä. Jos tämä ei haittaa, niin tässä muutamia vaihtoehtoja lahjakortteihin:

Delicard
Voit valita vaikka herkuttelijan Delicardin Gourmetin, jollon etäosallistujasi voi päättää sopivat herkut valikoimasta. 

Kiitoskauppa
Kiitoskaupan valikoimasta pystyt lähettämään pienen tai isommankin kiitoslahjan – esimerkkinä “Pieni kiitos – suuri ajatus”, jolloin osallistuja voi valita suklaista, nettijoogalahjakorteista aina hyväntekeiväisyyskohteiden tukemisen välillä. 

Slurp Coffee
Käytännössä ostat joko sähköisen tai postitse lähetettävän lahjakortin, jolla lahjansaaja voi valita minkä tyyppistä kahvia hän haluaa. 

KUN HALUAT LÄHETTÄÄ VALMIIN HERKKU- TAI LAHJABOKSIN

Markkinoille on tullut ilahduttavasti melko hyvin tuotteistettuja, valmiita herkku- ja lahjabokseja, joita voit lähettää suoraan kotioville. Tässä muutamia vaihtoehtoja, mistä tilata bokseja: 

Yesbox
Erikokoisia paketteja, räätälöivät tilaajan mukaan.

Lahjalaatikossa.fi
Erikokoisia paketteja, jotka ihan hauskasti nimettyjä, esimerkkinä etäpalaverin piristäjä – paketti.

Boxishop
Täältä pystyy myös räätälöimään suoraan itse helposti paketin (toki muissakin kysymällä räätälöinti onnistuu)

Nordic For You
Jos etsii jotain hieman erikoisempaa herkkusettiä, niin täältä löytyy esim. “Suolta, pientareelta ja pellolta” -lahjasetti sisältäen mm. pihlajajuomaa ja koivumakeisia. 

…TAI KOKOA HALUAMASI PAKETTI ITSE.

Jos päädyt paketoimaan omin kätösin, tässä muutama vinkki (riippuen minkä kokoista tavaraa päätyy ostamaan, osa näistä pystyy mahduttamaan myös postilaatikosta):

-Herkkupaketti: esim. kahvi, tee, suklaa, karkit, keksit

-Leffaillan herkuttelupaketti: popcorn, karkkipussi, suoratoistopalvelun lahjakortti (Netflix, HBO Nordic tms.)

-Hemmottelupaketti: kasvohoito, jalkakylpy, suklaa, kaakao, vaahtokarkki

-Aktiviteettipaketti: arpa, tapahtuman oma bingolomake, askartelumateriaalia

-DIY-paketit: valmis leipä- tai keksitaikina (lisää vain vesi), valmista-oma-etäpäivän lounas esim. pasta, pesto, oliiviöljy ja aurinkokuivatut tomaatit

-Juhlistamispaketti: kuohuvaa juomaa, juhlakoristeita (serpentiiniä, ilmapalloja, juhlahattu).

KUN HALUAT TARJOTA KUNNON RUOAN OSALLISTUJILLESI

Helpoin tapa on päätyä ruoankuljetusfirmojen puoleen. Käytännössä lähetät osallistujille tällöin lahjakortin tai krediittejä, jokainen voi itse tilata ja valita sopivan ruoan ja tilata itse. Tässä tulee toki tilaamisen vaiva osallistujalle, mutta ruoat saa toki kotiin ja ainakin osallistuja voi tilata juuri sitä, mistä tykkää. 

Wolt

Käytännössä voit hankkia ja lähettää osallistujillesi krediittejä Woltissa (vaikkapa 20 euron verran krediittejä). Woltissa on myös yrityksille suunnattu oma yrityspalvelu, jolloin voit tilata laskulla. 

Kotipizza 

Kotipizza löytyy monesta paikkaa, joten lahjakortti tänne on myös hyvä vaihtoehto osallistujien ruokailun hoitamiseen. 

Paikalliset ravintolat

Mikäli olet siinä onnellisessa asemassa, että osallistujasi ovat lähestulkoon saman kunnan alueella, on tällöin hyvä vaihtoehto kääntyä paikallisen ravintolan puoleen. Esimerkiksi brunsseja take awayna tekevä ravintola on oiva vaihtoehto ja ainakin omasta mielestä brunssiboksien avaaminen jostain syystä erityisen ilahduttavaa puuhaa. 

OSALLISTUJIA YLI RAJOJEN?

Jos osallistujasi ovat ympäri maailman, on myös toimittajia, joiden kautta saat etäpaketit eri puolille maailmaa. Näitä en ole päässyt vielä itse testaamaan, mutta esimerkkinä tällaisesta globaalista lähetysmahdollisuudesta on SnackMagic.

VINKKAA

Uupuiko listasta jokin loistava paikka, mistä tilata tuotteita suoraan etätapahtuman osallistujalle? Vinkkaa, niin päivitetään listaa!

***

Ulla Tirronen
Kirjoittaja on etäintoilija ja elää digilasit päässä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Olemme tamperelainen online-videotuotantoon erikoistunut startup. Meillä voit tehdä podcasteja, videotallenteita, webinaareja ja live-lähetyksiä. Tarjoamme käyttöösi ultramodernin live-studion, tekniikan sekä henkilökunnan, joka vastaa kaikesta tekniikasta. Ulkoista tekniikka ja tee laadukasta sisältöä Full HD -laadulla.

Blue Screen 404 Oy, Viinikankatu 49, 33800 Tampere, Finland, Y-tunnus: 3018602-9

Pohditko podcast-, video- tai live-tuotannon käynnistämistä etkä tiedä, mistä aloittaa? Autamme sinut mielellämme alkuun ja neuvomme, mitä eri teknisiä vaihtoehtoja sinulla on käytettävissäsi. Varaa ilmainen kartoitus ja autamme sinut alkuun podcast-, video- ja livetuotannossasi! Kartoitus voidaan toteuttaa etänä tai studiollamme.

Tutustu ilmaiseen webinaarioppaaseemme ja perehdy

  • yleisimpiin webinaariohjelmistoihin
  • webinaarien käyttöön markkinointi- ja koulutustarkoituksissa tai yrityksesi sisäisen viestinnän välineenä
  • yleisimpiin sudenkuoppiin ja siihen, miten voit välttää ne

Copyright © Blue Screen 404 Oy

Supercharge Your Online Presence®

Vieritä ylös